FAQ


Moet ik een les van te voren reserveren of kan ik gewoon langskomen?
Je kunt je uitsluitend vooraf inschrijven voor de lessen via de website. Hiervoor heb je een account nodig, deze kan je gratis aanmaken. Probeer je les op tijd te reserveren zodat je verzekerd bent van een plekje in je favoriete les.


Heb ik danservaring nodig voor paaldansen/aerial silks/aerial hoop?
Nee, dit is niet nodig, iedereen kan beginnen met paaldansen. De basis leer je tijdens de beginners 1 lessen en als je die technieken onder de knie hebt, kan je doorstromen naar beginners 2.


Moet ik sterk, lenig of sportief zijn voor paaldansen/aerial silks/aerial hoop?
Nee, dit is niet nodig. Naarmate je lessen volgt, merk je dat je snel sterker en leniger wordt. Met paaldansen werk je namelijk aan je kracht, lenigheid en algemene fitheid. Ook bij silks en hoop lessen komen deze aspecten aan bod. 


Ben ik te jong/oud voor paaldansen/aerial silks/aerial hoop?
Iedereen is welkom bij de Pole Dance Factory Amsterdam. Als je jonger bent dan 18 jaar, heb je wel de goedkeuring van je ouders nodig. Niemand is te oud om te leren paaldansen, wij willen paaldansen en andere aerial disciplines voor iedereen toegankelijk maken. Twijfel je nog om bepaalde redenen? Neem dan contact met ons op.


Kan ik als man ook komen paaldansen?
Absoluut! Paaldansen is voor iedereen. Je wordt er sterk en fit van en qua stijl kan je alle kanten op. Het is net als turnen een sport die zowel door vrouwen als mannen beoefend wordt.

Wat voor kleding moet ik aan tijdens paaldansen?
Als je deelneemt aan de beginners 1 lessen, is een shirt zonder mouwen en een kort broekje goed. Je hoeft geen schoenen aan, paaldansen doe je op je blote voeten. Alleen voor de Sexy Pole lessen raden we je aan om hakken mee te nemen, zodat je je op en top vrouwelijk voelt. Geen hakken? Bij de Pole Dance Factory verkopen we sexy stiletto’s in alle soorten en maten, speciaal om in te paaldansen. Wanneer je doorstroomt naar beginners 2, raden we je aan om een sporttop te dragen waarbij je buik ontbloot is. Voor paaldansen heb je de grip van je huid nodig. Met teveel kleding kan je dus wegglijden uit de paal. 


Wat voor kleding moet ik aan tijdens aerial silks/aerial hoop?

Voor aerial silks en hoop draag je kleding die strak om je lichaam zit, dus bijvoorbeeld een lange legging en een shirt met korte of lange mouwen, zodat je oksels niet ontbloot zijn. Bij aerial silks en hoop moet je huid juist bedekt zijn om meer grip in de silks te hebben en omdat de doeken langs je huid kunnen schuren. Dit geldt ook voor de hoop, deze is bedekt met tape en het is fijner om met een bedekte huid aan de hoop te hangen. Schoenen zijn voor zowel aerial silks als hoop niet nodig, een handdoek is wel verplicht om hygiënische redenen. 

Wat moet ik NIET doen voor ik ga paaldansen?
Smeer geen bodylotion en/of handcrème op de dag dat je gaat paaldansen. Hierdoor heb je nauwelijks grip aan de paal waardoor je snel naar beneden glijdt. Doe ook je sieraden af, dit is onhandig tijdens het paaldansen.