PDFA | Paaldansen in Amsterdam


De Grootste…

en meest moderne studio van Nederland

Kom paaldansen in de grootste en modernste paaldansstudio van Nederland! Bij Pole Dance Factory Amsterdam kan iedereen terecht die op zoek is naar een uitdagende en leuke manier om met zijn of haar lichaam bezig te zijn. Naast paaldansen kun je bij ons ook terecht voor aerial silks, aerial hoop en diverse andere dansstijlen.

2 Locaties

Paaldansen in Amsterdam Oost & Noord

Kies uit ons ruime lesaanbod met ruim 65 lessen per week, zoals paaldanslessen op verschillende niveau’s, stretch lessen, choreografie lessen en lessen in aerial silks en hoop. Met jouw abonnement kun je zowel terecht bij onze locatie in Amsterdam-Oost als Amsterdam-Noord.

PAALDANS WALHALLA

16 palen van 4,5m hoog

Paaldansen is bij uitstek een sport waarbij je werkt aan je kracht, flexibiliteit, elegantie en uithoudingsvermogen. Het kent veel invloeden uit acrobatiek, turnen en diverse dansstijlen, van modern tot sexy. Onze beide studio’s beschikken over 16 messing palen (extra grip) en ze zijn allemaal ruim 4 meter hoog. Je hebt dus in principe altijd je eigen paal tijdens de les en hierdoor leer je dus nog sneller!

Onze visie

Plezier staat voorop

Pole Dance Factory Amsterdam is de grootste paaldansstudio in Nederland en richt zich op volwassenen en kinderen die paaldansen als sport en/of als kunstvorm willen beoefenen. Je kunt bij ons terecht op zowel professioneel als recreatief niveau. Pole Dance Factory Amsterdam staat voor professionaliteit en kwaliteit van de docenten. Door de combinatie van professionele docenten en zeer goede faciliteiten bieden wij onze leden de mogelijkheid om zich breed te ontwikkelen in het paaldansen en andere aerial disciplines zoals silks en hoop. Leer paaldansen in ontspannen atmosfeer waar plezier voorop staat.

FAQ

Bekijk de FAQ
Lees onze FAQ

Locatie huren?

Neem contact op

Een impressie

PDFA-Oost

  • Text
  • Example
  • Example
  • Example
PDFA-Noord

  • Text
  • Example
  • Example
  • Example

Docenten

Anastasiia Iamshchikova

Anastasiia heeft haar roots in Moskou en voorziet PDFA van een goede dosis Russische stijl met haar lessen Russian Exotic en Exotic Floorwork.

Anastasiia Iamshchikova

Anastasiia is een Exotic paaldanseres geboren en getogen in Moskou, Rusland. Als jong meisje deed ze aan ballet en dit zie je terug in haar dans en sierlijke bewegingen. In 2008 begon ze haar professionele carrière als Exotic (paal)danseres. Ze heeft lesgegeven bij verschillende dansgezelschappen in Rusland in onder meer paaldansen, gogo dance en striptease. In haar lessen Russian Exotic en Exotic Floorwork leer je de specifieke Exotic stijl.

Anouk Blom

Anouk is een powerchick en helpt iedereen in de Iron X te komen met haar lessen Power Pole.

Anouk Blom

Anouk begon met paaldansen in maart 2011 en is sindsdien verslaafd aan de sport. Dansen doet ze al haar hele leven, maar dit was toch wel even wat anders. Vooral moves waar veel kracht bij komt kijken, zijn haar ding. Ze doet dan ook met gemak een Human Flag, Deadlift en Phoenix die ze je allemaal met veel enthousiasme uitlegt in haar Power Pole lessen. Ze vindt ze het zien van vooruitgang bij haar studenten het allerleukst.

Ilse Winter

Ilse heeft een natuurlijke lenigheid en focust graag op techniek. Dit vind je dan ook terug in haar lessen Get Flexy en Beginners 2.

Ilse Winter

Ilse begon als klein meisje met klassiek ballet en vervolgens streetdance, turnen en stijldansen. Paaldansen trok begin 2012 haar aandacht. Door haar technische stijldansachtergrond en natuurlijke lenigheid pikte ze het snel op. Daarnaast heeft ze een liefde voor Exotic Pole ontwikkelt en is ze gek op handstanden. Het mooiste aan lesgeven vindt ze het zien groeien van het zelfvertrouwen van haar studenten. Ze houdt ervan dat mensen zichzelf blijven verbazen met wat hun lichaam kan bereiken.

Juul de Metz

Juul is paalkunstenares in hart en nieren. Ze verzint de meest creatieve combo’s en choreo’s voor haar Sexy Pole en technieklessen.

Juul de Metz

Juul deed sinds haar vijftiende verschillende vechtsporten. Dankzij de vechtsporten ontwikkelde ze haar kracht en techniek, maar ze miste muziek en sierlijkheid. Tijdens haar stage in Groot-Brittannië nam ze een proefles paaldansen en vond dit zo gaaf dat ze eenmaal terug in Nederland hiermee doorging. Nu is paaldansen niet meer weg te denken uit haar leven en is ze naast docent ook een rasechte performer. Haar creativiteit en doorzettingsvermogen zijn haar grootste troef en die zie je terug in al haar lessen.

Aline van Vlodrop

Aline is een van de golden oldies van PDFA: ze begon in 2012 met de paaldanscursus bij het USC samen met Sharon en Juul.

Aline van Vlodrop

Aline is een van de golden oldies van PDFA: ze begon in 2012 met de paaldanscursus bij het USC samen met Sharon en Juul. Toen de eerste PDFA studio opende in 2013, voelde dat direct als haar tweede thuis. Al van jongs af aan is ze gek op dansen. Ze vond de perfect combinatie in paaldansen en haar doel is flexibeler worden en eindelijk in die Iron X te kunnen blijven hangen. Ze geeft nu zelf de cursus op het USC als docent en daarnaast valt ze regelmatig lessen in van onze reguliere docenten. Ze helpt studenten dan ook graag om nog beter te worden en hun paaldansdoelen te bereiken.

Maria Kuchowicz

Maria is een moderne danser in hart en nieren. Haar danstechnieken combineert ze creatief met de paal in haar Pol’ography lessen.

Maria Kuchowicz

Maria, Pools van origine, danst al sinds haar vijfde jaar en is een moderne danseres in hart en nieren. In Polen volgde ze negen jaar lang een professionele opleiding bij de Nationale Ballet Academy. In 2014 kwam ze in aanraking met paaldansen. Ze zag een optreden van Tatjana van Onna en was meteen gegrepen. Ze volgde lessen en na een jaar trainen begon ze met het combineren van haar eigen moderne dansstijl en paaldanstechnieken. Dit levert een unieke en moderne paaldansstijl op die je terugvindt in haar Pol’ography lessen.

Yasmin Delil

Yasmin is onze handstandkoningin en dat zie je haar dan ook overal doen. Handstanden en natuurlijk paaldansen.

Yasmin Delil

In 2015 volgt ze haar eerste les bij PDFA. Een collega van haar wist haar te overtuigen dat het helemaal haar ding zou zijn. Als klein meisje was ze altijd al aan het dansen: tapdance, hiphop, moderne dans, dus wat dat betreft past paaldansen perfect in het rijtje. Na haar eerste les is ze nooit meer bij ons weggegaan. Ze is een ster in Spinning Pole, maar haar uiteindelijke doel is om te kunnen deadliften en soepel in de janeiro te komen. In 2018 is ze begonnen met lesgeven bij PDFA en ze houdt ervan haar passie te delen met anderen.

Sharon Gieske

Sharon is een docente van het eerste uur en heeft een toegankelijke en leuke paaldanstijl. Probeer het uit in haar technieklessen of Sexy Pole.

Sharon Gieske

Sharon heeft in het verleden veel sporten uitgeprobeerd zoals dans, balsporten en vechtsporten, maar weinig sporten wisten haar aandacht vast te houden. Uit nieuwsgierigheid deed ze in 2013 een cursus paaldansen en was verliefd. Ze is gek op de eindeloze uitdaging die paaldansen kan geven, je bent nooit uitgeleerd. Sinds februari 2014 geeft Sharon les bij de Pole Dance Factory Amsterdam. Paaldansen is niet zomaar een sport voor haar, maar een onderdeel van haar leven.

Tatjana van Onna

Tatjana is de oprichtster van PDFA en één van de beste paaldansers van Nederland. Ze geeft dan ook dan de advanced lessen qua techniek, sexy pole en get flexy.

Tatjana van Onna

Tatjana begon haar paaldansavontuur in 2011. Met haar achtergrond in turnen en fitness ontwikkelde ze zich snel tot één van de beste paaldansers van Nederland. Ze deed mee aan veel wedstrijden, trad veel op en ging naar het buitenland om lessen te volgen. In 2012 begon ze met lesgeven en in september 2013 opende ze Pole Dance Factory Amsterdam. In maart 2017 volgde de tweede studio. Naast dat ze eigenaresse is, houdt ze van lesgeven en hoopt ze haar passie voor paaldansen over te brengen in haar lessen Spinny Pole, Sexy Pole, Advanced en Get Flexy.

Valentina Zaytseva

Valentina is een fanatiekeling bij wie de woorden ‘kan niet’ niet bestaan. Ze gaat dan ook tot het uiterste in haar techniek en get flexy lessen.

Valentina Zaytseva

Tien jaar lang deed Valentina aan atletiek en ballet. In 2015 volgde ze haar eerste paaldansles en het bleek de ideale combinatie van de sporten die ze altijd al deed. De combinatie van flexibiliteit, kracht, souplesse en uithoudingsvermogen spreekt haar erg aan. Ze blijft continue zoeken naar de grenzen van haar lijf en is steeds weer verbaasd over wat haar lijf allemaal kan. In haar lessen helpt ze studenten ook deze grenzen op te zoeken.

Feliz Eykenloof

Feliz is het stille water van PDFA, maar beheerst ingewikkelde technieken tot in de puntjes. Ervaar het zelf in haar Beginners 1 en Intermediate.

Feliz Eykenkloof

Als jong meisje vond Feliz niets leuker dan acrobatische kunstjes doen. Op haar achtste begon ze met turnen waar ze vier jaar later weer mee stopte. Pas na de middelbare school begon ze weer met sporten, maar atletiek, badminton, zwemmen en fitness hadden geen van allen waar ze naar op zoek was. In 2013 was het klaar met zoeken: ze deed een proefles paaldansen en ze was verkocht. Sindsdien is ze nooit meer gestopt met paaldansen, sterker nog, het is zelfs een ware obsessie geworden. In haar lessen probeert ze iedereen net zo obsessief te krijgen als zijzelf.

Gabriela Bartonkova

Gabriela, geboren en opgegroeid in Tsjechië, is een klassiek geschoolde balletdanser met een grote passie voor alles wat Aerial is.

Gabriela Bartonkova

Gabriela, geboren en opgegroeid in Tsjechië, is een klassiek geschoolde balletdanser met een grote passie voor alles wat Aerial is. De liefde voor silks en hoop ontstond toen zij als tiener naar Londen verhuisde om te studeren bij The Circus Space. Sindsdien heeft ze altijd in de doeken of hoop gehangen. Momenteel woont en werkt ze in Amsterdam als aerial docente en is ze performer bij Sol’Air en Flying Artwork Companies. Haar focus ligt voornamelijk op het samenbrengen van flexibiliteit, kracht en dans op een vloeiende manier.

Nicole Cole

Nicole is Twerk Queen in hart en nieren. Dat Twerk een zware workout is, ontdek je in haar verslavende Twerklessen.

Nicole Cole

Nicole komt oorspronkelijk uit Polen en danst al sinds haar vijfde. Ze begon met turnen maar al snel ontdekte ze andere dansstijlen als cheerleading, modern jazz, showdance, gogo dancing, salsa, twerk en dancehall. Zolang het vrouwelijk en sexy is, kan Nicole er wat mee. Ze staat dan ook bekend om haar vrouwelijke en sensuele dansstijl. Haar ware liefde is Dancehall gecombineerd met Twerk, de twee stijlen die ze je ook met liefde bijbrengt in haar lessen. Elke les bij Nicole voelt als een feestje!

Daisy van Dort

Daisy geeft bij ons les in aerial hoop. Hoewel zij dacht dat dans niet haar grootste passie in het leven was, weet het haar hoe dan ook altijd weer te vinden.

Daisy van Dort

Daisy en dans zijn altijd onafscheidelijk geweest. Toen zij uit Nederland vertrok om te gaan reizen en studeren, kwam ze uiteindelijk in Nieuw-Zeeland in aanraking met paaldansen. Ze stortte zich vol op deze nieuwe sport en binnen de kortste keren stond ze er les in te geven. Vier jaar later verhuisd ze terug naar Amsterdam en begint ze met Aerial Hoop. Naast aerial hoop doet ze ook graag aan paaldansen!

Maroussia Molimard

Maroussia is onze energieke Franse docente en is geobsedeerd door de sport.

Maroussia Molimard

Haar dansgeschiedenis begint met klassiek ballet als ze pas drie jaar oud is. Op haar achttiende ziet ze een documentaire over paaldansen en ze is direct enthousiast. Helaas zijn er op dat moment in 2008 nog geen paaldansscholen te vinden in Frankrijk. Gelukkig verhuist ze zeven jaar later naar Amsterdam en dan kan haar paaldansavontuur beginnen bij PDFA. Ze is gek op Power Pole, maar het meeste houdt ze van het zelfvertrouwen, de vrouwelijkheid en de kracht die paaldansen haar heeft gegeven. Paaldansen is haar passie en anderen leren paaldansen mogelijk een nog grotere passie.

Lianne Brand

Lianne is ons manusje-van-alles en kan je altijd met je account helpen, maar daarnaast is ze ook een fantastisch docente!

Lianne Brand

Lianne is ons manusje-van-alles en kan je altijd met je account helpen, maar daarnaast is ze ook een fantastisch docente! Ze geeft beginners 1 en Beginners 2 op dinsdagochtenden en valt lessen in als dat noodzakelijk is. Voordat ze haar baan bij PDFA kreeg, werkte ze tien jaar lang als international football agent en artist manager. Ze is gek op alles wat sportgerelateerd is en heeft een grote liefde voor voetbal. Als jong meisje deed ze aan paardrijden, dansen en turnen. Het was dus geen verrassing dat ze op slag verliefd was op paaldansen. Nu is deze hobby letterlijk haar beroep geworden en regelt ze samen met Tatjana alles in en rondom PDFA. Gelukkig maar, want zonder haar zouden we echt niet kunnen!

Nicole Geldens

Nicole is een ware allrounder, er is niks wat ze niks kan!

Nicole Geldens

Nicole is een ware allrounder, er is niks wat ze niet kan! Ze geef elke zaterdag Kids Pole en valt regelmatig Paaldans-, Aerial- en Twerklessen in als de reguliere docenten afwezig zijn. Nicole begon zelf vrij laat met dansen, toen ze al dertien jaar oud was. Haar eerste liefde was hip hop en later burlesque en twerk. In 2014 begon haar paaldansavontuur. Ze trad al vaak op, maar wist nooit wat te doen met de paal die op het podium stond. Ze besloot een paal te kopen voor thuis en lessen te gaan volgen. Ze is gek op optreden en lesgeven en houdt ervan leerlingen te inspireren en hun skills te verbeteren.

Lizzl Winkelman

Lizzl haar aerial silks carrière begon al in 2003. Lesgeven en performen is wat zij het liefste doet!

Lizzl Winkelman

Haar achtergrond in turnen, dans en circus heeft haar geholpen bij het ontwikkelen van een unieke stijl in de silks: een combinatie van drops, tricks en flexy poses. Naast lesgeven is Lizzl een performer in hart en nieren. Naast performen in silks doet ze ook shows in stelten lopen. Ze houdt er van om in de silks “rond te hangen” en nodigt jou dan ook van harte uit in haar silks lessen op de maandag avond.

Marcelina Hajduga

Marcelina danst al vanaf jongs af aan en kan zich geen leven zonder paaldansen en sport voorstellen.

Marcelina Hajduga

In 2016 deed ze haar eerste paaldansles en ze was opslag verliefd. Paaldansen werkt magisch voor haar; je vergeet even alles uit het drukke dagelijkse leven. Ze hoopt dat haar leerlingen ditzelfde ervaren tijdens de les. Marcelina is recentelijk naar Nederland verhuisd en ontdekte PDFA al snel: “De studio voelt voor mij als thuiskomen en ik ben ontzettend blij dat ik de kans krijg om hier les te geven en jouw een stukje van mijn wereld te laten ervaren.”

Miguel Matias

Miguel is de aerial docent bij PDFA en staat bekend om zijn dynamische en enthousiasmerende manier van lesgeven.

Miguel Matias

In 2006 slaagt Miguel voor een professionele acteurscursus waarna hij in verschillende stukken en filmproducties in Portugal speelt. In 2016 behaalt hij ook zij BA in performance arts. Tegelijkertijd, in 2010, ontdekt hij dans en acrobatiek en hij ontwikkelt zich snel in aerial acrobatics, moderne dans, jazz en burlesque. Zijn carrière als docent begint met het openen van een eigen school in show en performance arts in Lissabon. Sinds 2016 woont hij in Amsterdam voor zijn recentste interesse in genderbending. In zijn lessen vind je alle invloeden terug van zijn kleurrijke verleden.

Amarens Greidanus

Aerial hoop is voor haar de perfecte combinatie van acrobatiek en dans, sport en kunst, kracht en flexibiliteit.

Amarens Greidanus

Als klein meisje begon Amarens met turnen en heeft dit tot haar 25e jaar gedaan. In 2006 ging zij in Panama een jaar lang naar de Dansacademie. Naast haar passie voor turnen en dans ontwikkelde ze al vrij snel een passie voor Aerials. In 2016 deed ze haar eerste Aerial silks les en al snel daarna ontdekte ze Aerial hoop. Vanaf dat moment is de hoop niet meer uit haar leven te slaan. In 2019 is Amarens gestart met lesgeven bij PDFA. Ze vindt het erg leuk om haar studenten enthousiast bezig te zien en vooruit te zien gaan. In haar lessen combineert ze graag krachtelementen en lenige poses in vloeiende sequences en is daarnaast ook fan van een leuke drop of rol op z’n tijd.

PDFA

More to be announced

PDFA

More to be announced

PDFA

More to be announced

PDFA

More to be announced

PDFA

More to be announced

PDFA

More to be announced

PDFA

More to be announced

PDFA

More to be announced