PDFA | Paaldansen in Amsterdam


De Grootste…

en meest moderne studio van Nederland

Kom paaldansen in de grootste en modernste paaldansstudio van Nederland! Bij Pole Dance Factory Amsterdam kan iedereen terecht die op zoek is naar een uitdagende en leuke manier om met zijn of haar lichaam bezig te zijn. Naast paaldansen kun je bij ons ook terecht voor aerial silks, aerial hoop en diverse andere dansstijlen.

2 Locaties

Paaldansen in Amsterdam Oost & Noord

Kies uit ons ruime lesaanbod met ruim 50 lessen per week, zoals paaldanslessen op verschillende niveau’s, stretchlessen, choreografielessen en lessen in aerial silks en hoop. Met jouw abonnement kun je zowel terecht bij onze locatie in Amsterdam-Oost als Amsterdam-Noord.

PAALDANS WALHALLA

16 palen van 4,5m hoog

Paaldansen is bij uitstek een sport waarbij je werkt aan je kracht, flexibiliteit, elegantie en uithoudingsvermogen. Het kent veel invloeden uit acrobatiek, turnen en diverse dansstijlen, van modern tot sexy. Onze beide studio’s beschikken over 16 messing palen (extra grip) en ze zijn allemaal ruim 4 meter hoog. Je hebt dus in principe altijd je eigen paal tijdens de les en hierdoor leer je dus nog sneller!

Onze visie

Plezier staat voorop

Pole Dance Factory Amsterdam is de grootste paaldansstudio in Nederland en richt zich op volwassenen en kinderen die paaldansen als sport en/of als kunstvorm willen beoefenen. Je kunt bij ons terecht op zowel professioneel als recreatief niveau. Pole Dance Factory Amsterdam staat voor professionaliteit en kwaliteit van de docenten. Door de combinatie van professionele docenten en zeer goede faciliteiten bieden wij onze leden de mogelijkheid om zich breed te ontwikkelen in het paaldansen en andere aerial disciplines zoals silks en hoop. Leer paaldansen in ontspannen atmosfeer waar plezier voorop staat.

FAQ

Bekijk de FAQ
Lees onze FAQ

Locatie huren?

Neem contact op

Een impressie

PDFA-Oost

  • Text
  • Example
  • Example
  • Example
PDFA-Noord

  • Text
  • Example
  • Example
  • Example

Docenten

Anastasiia Iamshchikova

Anastasiia heeft haar roots in Moskou en voorziet PDFA van een goede dosis Russische stijl met haar lessen Russian Exotic en Exotic Floorwork.

Anastasiia Iamshchikova

Anastasiia is een Exotic paaldanseres geboren en getogen in Moskou, Rusland. Als jong meisje deed ze aan ballet en dit zie je terug in haar dans en sierlijke bewegingen. In 2008 begon ze haar professionele carrière als Exotic (paal)danseres. Ze heeft lesgegeven bij verschillende dansgezelschappen in Rusland in onder meer paaldansen, gogo dance en striptease. In haar lessen Russian Exotic en Exotic Floorwork leer je de specifieke Exotic stijl.

Anouk Blom

Anouk is een powerchick en helpt iedereen in de Iron X te komen met haar lessen Power Pole.

Anouk Blom

Anouk begon met paaldansen in maart 2011 en is sindsdien verslaafd aan de sport. Dansen doet ze al haar hele leven, maar dit was toch wel even wat anders. Vooral moves waar veel kracht bij komt kijken, zijn haar ding. Ze doet dan ook met gemak een Human Flag, Deadlift en Phoenix die ze je allemaal met veel enthousiasme uitlegt in haar Power Pole lessen. Verder geeft ze Beginners 1, Beginners 2 en Intermediate en vindt ze het zien van vooruitgang bij haar studenten het allerleukst. Ook een hobby: de leukste jaren ‘80 en ‘90 muziek uitzoeken voor tijdens haar lessen.

Ilse Winter

Ilse heeft een natuurlijke lenigheid en focust graag op techniek. Dit vind je dan ook terug in haar lessen Get Flexy en Beginners 2.

Ilse Winter

Ilse begon als klein meisje met klassiek ballet en vervolgens streetdance, turnen en stijldansen. Paaldansen trok begin 2012 haar aandacht. Door haar technische stijldansachtergrond en natuurlijke lenigheid pikte ze het snel op. Daarnaast heeft ze een liefde voor Exotic en Sexy Pole ontwikkelt en is ze gek op handstanden en flexitricks. Het mooiste aan lesgeven vindt ze het zien groeien van het zelfvertrouwen van haar studenten. Ze houdt ervan dat mensen zichzelf blijven verbazen met wat hun lichaam kan bereiken.

Juul de Metz

Juul is paalkunstenares in hart en nieren. Ze verzint de meest creatieve combo’s en choreo’s voor haar Sexy Pole en technieklessen.

Juul de Metz

Juul deed sinds haar vijftiende verschillende vechtsporten. Dankzij de vechtsporten ontwikkelde ze haar kracht en techniek, maar ze miste muziek en sierlijkheid. Tijdens haar stage in Groot-Brittannië nam ze een proeflessen paaldansen en vond dit zo gaaf dat ze eenmaal terug in Nederland doorging met paaldansen. Nu is paaldansen niet meer weg te denken uit haar leven en is ze naast docent ook een rasechte performer. Haar creativiteit en doorzettingsvermogen zijn haar grootste troef en die zie je terug in al haar lessen.

Miguel Matias

Miguel is de aerial docent bij PDFA en staat bekend om zijn dynamische en enthousiasmerende manier van lesgeven.

Miguel Matias

Miguel staat al van kinds af aan op het podium. In 2006 slaagt hij voor een professionele acteurscursus In Portugal. In 2016 behaalt hij ook zij BA in performance arts. Tegelijkertijd, in 2010, ontdekt hij dans en acrobatiek en hij ontwikkelt zich snel in aerial acrobatics, moderne dans, jazz en burlesque. Zijn carrière als docent begint met het openen van een eigen school in show en perfomance arts in Lissabon. Sinds 2016 woont hij in Amsterdam voor zijn recentste interesse in genderbending. In zijn lessen vind je alle invloeden terug van zijn kleurrijke verleden.

Maria Kuchowicz

Maria is een moderne danser in hart en nieren. Haar danstechnieken combineert ze creatief met de paal in haar Pol’ography lessen.

Maria Kuchowicz

Maria, Pools van origine, danst al sinds haar vijfde jaar en is een moderne danseres in hart en nieren. In Polen volgde ze negen jaar lang een professionele opleiding bij de Nationale Ballet Academy. In 2014 kwam ze in aanraking met paaldansen. Ze zag een optreden van Tatjana van Onna en was meteen gegrepen. Ze volgde lessen en na een jaar trainen begon ze met het combineren van haar eigen moderne dansstijl en paaldanstechnieken. Dit levert een unieke en moderne paaldansstijl op die je terugvindt in haar Pol’ography lessen.

Yasmin Delil

Yasmin is onze handstandkoningin en dat zie je haar dan ook overal doen. Handstanden en natuurlijk paaldansen.

Yasmin Delil

In 2015 volgt ze haar eerste les bij PDFA. Een collega van haar wist haar te overtuigen dat het helemaal haar ding zou zijn. Als klein meisje was ze altijd al aan het dansen: tapdance, hiphop, moderne dans, dus wat dat betreft past paaldansen perfect in het rijtje. Na haar eerste les is ze nooit meer bij ons weggegaan. Ze is een ster in Spinning Pole, maar haar uiteindelijke doel is om te kunnen deadliften en soepel in de janeiro te komen. In 2018 is ze begonnen met lesgeven bij PDFA en ze houdt ervan haar passie te delen met anderen.

Sharon Gieske

Sharon is een docente van het eerste uur en heeft een toegankelijke en leuke paaldanstijl. Probeer het uit in haar technieklessen of Sexy Pole.

Sharon Gieske

Sharon heeft in het verleden veel sporten uitgeprobeerd zoals dans, balsporten en vechtsporten, maar weinig sporten wisten haar aandacht vast te houden. Uit nieuwsgierigheid deed ze in 2013 een cursus paaldansen en was verliefd. Ze is gek op de eindeloze uitdaging die paaldansen kan geven. Of het nu het leren van nieuwe tricks is of het ontwikkelen van je eigen stijl, je bent nooit uitgeleerd. Sinds februari 2014 geeft Sharon les bij de Pole Dance Factory Amsterdam. Paaldansen is niet zomaar een sport voor haar, maar een onderdeel van haar leven.

Tatjana van Onna

Tatjana is de oprichtster van PDFA en één van de beste paaldansers van Nederland. Ze geeft dan ook dan de advanced lessen qua techniek, sexy pole en get flexy.

Tatjana van Onna

Tatjana begon haar paaldansavontuur in 2011. Met haar achtergrond in turnen en fitness ontwikkelde ze zich snel tot één van de beste paaldansers van Nederland. Ze deed mee aan veel wedstrijden, trad veel op en ging naar het buitenland om lessen te volgen. In 2012 begon ze met lesgeven en in september 2013 opende ze Pole Dance Factory Amsterdam. In maart 2017 volgde de tweede studio. Naast dat ze eigenaresse is, houdt ze van lesgeven en hoopt ze haar passie voor paaldansen over te brengen in haar lessen Spinny Pole, Sexy Pole, Advanced en Get Flexy.

Valentina Zaytseva

Valentina is een fanatiekeling bij wie de woorden ‘kan niet’ niet bestaan. Ze gaat dan ook tot het uiterste in haar techniek en get flexy lessen.

Valentina Zaytseva

Valentina hield altijd al van sport. Tien jaar lang deed ze aan atletiek en ballet, wat ze allebei leuk vond om te doen. In 2015 volgde ze haar eerste paaldansles en het bleek de ideale combinatie van de sporten die ze altijd al deed. De combinatie van flexibiliteit, kracht, souplesse en uithoudingsvermogen spreekt haar erg aan. Ze blijft continue zoeken naar de grenzen van haar lijf en is steeds weer verbaasd over wat haar lijf allemaal kan. In haar lessen Beginners 1, Beginners 2 en Get Flexy helpt ze studenten ook deze grenzen op te zoeken.

Feliz Eykenkloof

Feliz is het stille water van PDFA, maar beheerst ingewikkelde technieken tot in de puntjes. Ervaar het zelf in haar Beginners 1 en Intermediate.

Feliz Eykenkloof

Als jong meisje vond Feliz niets leuker dan acrobatische kunstjes doen. Op haar achtste begon ze daarom met turnen waar ze vier jaar later weer mee stopte. Pas na de middelbare school begon ze weer met sporten, maar atletiek, badminton, zwemmen en fitness hadden geen van allen waar ze naar op zoek was. In 2013 was het klaar met zoeken: ze deed een proefles paaldansen en ze was meteen verkocht. Sindsdien is ze nooit meer gestopt met paaldansen, sterker nog, het is zelfs een ware obsessie geworden. In haar lessen Beginners 1 en Intermediate probeert ze iedereen net zo obsessief te krijgen als zijzelf.

Gabriela

Gabriela, geboren en opgegroeid in Tsjechië, is een klassiek geschoolde balletdanser met een grote passie voor alles wat Aerial is.

Gabriela

Gabriela, geboren en opgegroeid in Tsjechië, is een klassiek geschoolde balletdanser met een grote passie voor alles wat Aerial is. De liefde voor silks en hoop ontstond toen zij als tiener naar Londen verhuisde om te studeren bij The Circus Space. Sindsdien heeft ze altijd in de doeken of hoop gehangen. Momenteel woont en werkt ze in Amsterdam als aerial arts docente en is ze performer bij Sol’Air en Flying Artwork Companies. Haar focus ligt voornamelijk op het samenbrengen van flexibiliteit, kracht en dans op een vloeiende manier. Daarnaast besteedt Gabriela veel aandacht aan performance skills.

Nicole Cole

Nicole is Twerk Queen in hart en nieren. Dat Twerk een zware workout is, ontdek je in haar verslavende Twerklessen.

Nicole Cole

Nicole komt oorspronkelijk uit Polen en danst al sinds haar vijfde. Ze begon met turnen maar al snel ontdekte ze andere dansstijlen als cheerleading, modern jazz, showdance, gogo dancing, salsa, twerk en dancehall. Zolang het vrouwelijk en sexy is, kan Nicole er wat mee. Ze staat dan ook bekend om haar vrouwelijke en sensuele dansstijl die een mix is van alles wat ze ooit geleerd heeft. Haar ware liefde is Dancehall gecombineerd met Twerk, de twee stijlen die ze je ook met liefde bijbrengt in haar Twerklessen. Ze is een waar podiumbeest en treedt veel op in clubs en op feesten in binnen en buitenland.

Floortje

Floortje is PDFA’s docent Kids Pole. Elke zaterdag geeft ze jongens en meisjes les met een berg enthousiasme en geduld.

Floortje

Floortje werd door haar tweelingzus meegesleept naar een proefles paaldansen. Ze deed al veel aan sport en verwachte er niet veel van, maar na de proefles was ze direct verslaafd. Daarnaast houdt ze van de creativiteit die ze in de sport kwijt kan. Ze heeft al aan diverse wedstrijden meegedaan en houdt ervan om een artistieke act neer te zetten. Ook is ze bloedfanatiek, niet alleen in paaldansen, maar in alles wat ze onderneemt. Naast haar fulltime baan is ze gecertificeerd PADI duikinstructeur en geeft ze Kids Pole. Floortje brengt haar enthousiasme voor het paaldansen graag over op anderen.

Maroussia Molimard

Maroussia is onze energieke Franse docente en is geobsedeerd door de sport.

Maroussia Molimard

Haar dansgeschiedenis begint met klassiek ballet als ze pas drie jaar oud is. Op haar achttiende ziet ze een documentaire over paaldansen en ze is direct enthousiast. Helaas zijn er op dat moment in 2008 nog geen paaldansscholen te vinden in Frankrijk. Gelukkig verhuist ze zeven jaar later naar Amsterdam en dan kan haar paaldansavontuur beginnen bij PDFA. Ze is gek op Power Pole, maar het meeste houdt ze van het zelfvertrouwen, de vrouwelijkheid en de kracht die paaldansen haar heeft gegeven. Paaldansen is haar passie en anderen leren paaldansen mogelijk een nog grotere passie.