Docenten

Juul de Metz

Juul de Metz

Juul begon op haar vijftiende met vechtsporten. Eerst Taekwondo, later Capoeira, Kickboksen en Mixed Material Arts. Dankzij de vechtsporten ontwikkelde ze haar kracht en techniek, maar ze miste in haar sport de muziek en de sierlijkheid. Tijdens haar stage in Groot- Brittannië besloot ze haar horizon te verbreden en nam ze een aantal proeflessen paaldansen. Al snel nam ze vaste lessen en terug in Nederland ging ze door met paaldansen. Nu is paaldansen niet meer weg te denken uit haar leven. Voor Juul is het de ultieme combinatie van kracht, lenigheid, controle en sensualiteit van dans. Haar nieuwste uitdaging is performen als paaldanser. Ze won in 2014 de JDM glamourwedstrijd en in 2015 werd ze eerste bij zowel Dutch en International Pole Art in de categorie Semi-Professional. Ze hoopt dat haar enthousiasme aanstekelijk werkt en wil iedereen in aanraking laten komen met deze fantastische mix van dans, acrobatiek en kunst. 

Gabriela Swat

Gabriela Swat

Gabriela volgde in 2010 haar eerste paaldansles en was meteen verliefd. Ze ziet paaldansen als een workout waarbij je werk aan kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen, een perfecte combinatie volgens haar. De afgelopen jaren heeft ze zich dan ook ontwikkeld tot een veelzijdige paaldanseres die aan veel wedstrijden heeft meegedaan, zowel solo als duo. In 2014 won zij de derde plek in de categorie ‘Duo Acts’ tijdens het Benelux kampioenschap Paaldansen. Op dit moment wil Gabriela zich blijven ontwikkelen en haar paaldanskennis delen in de lessen die ze geeft. Ze heeft een uitgebreid paaldansvocabulaire en is erg creatief in het bedenken van nieuwe combinaties in de paal. Daarnaast is ze energiek, lekker gek en barst ze van het doorzettingsvermogen. Ook in de les, waardoor je altijd meer kan dan je denkt. En met een beetje mazzel doe je het nog lachend ook.

Moa Holgersson

Moa Holgersson

Moa begon haar paaldansavontuur bij North Pole Studio in Stockholm. De fysieke uitdaging die paaldansen biedt, fascineerde haar meteen. Al snel na haar eerste les trad ze regelmatig op met het dansgezelschap Intellego Pole Company, bijvoorbeeld tijdens de National Pole Art Showcase. Ook deed ze twee keer mee aan de Zweedse Nationale Kampioenschappen. Moa geeft al sinds 2010 les in paaldansen en houdt er het meest van om tricks te combineren met dans zodat haar performances er sierlijk en moeiteloos uitzien. Dat kost veel discipline, maar daarin vindt ze ook de grootste beloning van het paaldansen: met hard trainen van diverse technieken kan je de mooiste veranderingen teweeg brengen in lichaam en geest.

Sharon Gieske

Sharon Gieske

Sharon heeft in het verleden veel sporten uitgeprobeerd zoals dans, balsporten en vechtsporten, maar weinig sporten wisten haar aandacht vast te houden. Uit nieuwsgierigheid deed ze in 2013 een cursus paaldansen bij Tatjana van Onna en toen was wel duidelijk dan paaldansen een blijvertje was. Ze is gek op de eindeloze uitdaging die paaldansen kan geven. Of het nu het leren van nieuwe tricks is of het ontwikkelen van je eigen stijl, je bent nooit uitgeleerd. Sinds februari 2014 geeft Sharon les bij de Pole Dance Factory en is paaldansen niet zomaar een sport voor haar, maar een onderdeel van haar leven. Ze vindt het ontzettend fijn om andere te helpen met hun paaldansdoelen en geeft graag persoonlijke aandacht zodat iedereen ze kan bereiken.

Maria Kuchowicz

Maria Kuchowicz

Maria is geboren en getogen in Polen. Ze danst al sinds haar vijfde jaar en is een moderne danseres in hart en nieren. Ze volgde dan ook negen jaar lang een professionele opleiding bij de Nationale Ballet Academy in Polen. Ze vervolgde haar opleiding aan de Brucker Private University in Linz, Oostenrijk, waar ze zich verder ontwikkelde als modern danseres. In 2014 kwam ze voor het eerst in aanraking met paaldansen: ze zag een optreden van Tatjana van Onna en was meteen gegrepen. Ze besloot direct lessen te volgen. Na een jaar trainen begon ze met het combineren van haar eigen dansstijl met paaldanstechnieken, wat een unieke paaldansstijl oplevert die ze met haar leerlingen deelt in haar lessen. Maria is gek op lesgeven en deelt haar kennis en ervaring graag.

Marcela Viola

Marcela Viola

Marcela komt uit het temperamentvolle Buenos Aires in Argentinië. Vijf jaar geleden ontdekte zij hier haar passie voor zo’n beetje alles waar Aerial voor staat. Ze beoefent Aerial Tissu, Aerial Hoop en straps. Om al deze disciplines goed te kunnen beheersen, heeft ze les gevolgd op veel diverse plekken in de wereld, zoals Argentinië, Frankrijk, België, Schotland en Nederland. Marcela is een geboren performer en docente. Momenteel woont ze in Amsterdam waar ze lesgeeft in Artistic Yoga, Aerial silks en Aerial Hoop bij de Pole Dance Factory Amsterdam. Ze heeft jaren ervaring als docente en leert haar cursisten graag alles wat ze weet over deze uitdagende vormen van luchtacrobatiek. 

Tatjana van Onna

Tatjana van Onna

Van jongs af aan heeft Tatjana al een passie voor turnen, dansen en alles wat met performen te maken heeft. Zo danste ze drie jaar in de Telekids shows van Carlo en Irene, deed ze de vooropleiding bij Dansacademie Lucia Martha en werd ze twee keer Nederlands Kampioen sports aerobics. Haar passie voor lesgeven ontdekte ze tijdens haar hbo-opleiding Sport, Management en Ondernemen en ze begon haar carrière als docent in onder andere groepsfitness, Zumba en streetdance. In 2011 volgde ze een cursus paaldansen en een nieuwe passie was geboren. In razend tempo ontwikkelde ze zich tot een steengoede paaldanseres. Ze begon met les geven, trainde bij de betere paaldansscholen in Londen en Milaan en begin 2013 besloot Tatjana dat ze een paaldansstudio in Amsterdam wilde openen en daar haar passie met een groot publiek te kunnen delen.  Tevens deed mee aan diverse wedstrijden met geweldige resultaten. Zo werd ze tweede op het NK paaldansen 2014, won ze de eerste plek op het Benelux Kampioenschap Paaldansen 2014 en werd ze eerste bij Dutch Pole Art 2015 in de categorie Champions.

Anouk Blom

Anouk Blom

Anouk zag het paaldanslicht in 2011, bij Dancestyles in Zwolle. Dansen deed ze al haar hele leven, van stijldansen tot streetdance, maar dit was toch wel even wat anders. Na één les was ze verkocht en gelukkig bleek ze er ook een beetje aanleg voor te hebben. Vooral moves waar veel kracht bij komt kijken, zijn haar ding. Ze doet dan ook met gemak een Human Flag, Shouldermount, Deadlift en Phoenix die ze je allemaal met liefde uitlegt. Na vijf jaar paaldansen, waarvan twee jaar als docent, is ze nog steeds niet klaar met de paal en wil ze alleen maar beter worden. Haar nieuwste uitdaging is deelnemen aan wedstrijden en eindelijk in de spagaat komen. Ze hoopt bij de Pole Dance Factory Amsterdam nog beter te leren paaldansen en iedereen in haar les in de Iron X te krijgen.

Anastasiia Iamshchikova

Anastasiia Iamshchikova

Anastasiia is een Exotic paaldanseres geboren en getogen in Moskou. In 2008 begon ze haar professionele carrière als exotic (paal)danseres. Ze heeft lesgegeven bij verschillende dans gezelschappen in Rusland in o.a. gogo dance en strip dance. Nu ze in Amsterdam woont zal ze het team van Pole Dance Factory Amsterdam versterken. In haar les leer je elementen uit het Russian exotic pole dancing. Anastasia is een goede docente, die haar liefde, passie en energie van paaldansen graag deelt met haar studenten. 

Valentina Zaytseva

Valentina Zaytseva

Valentina sport al vanaf jongs af aan. Tien jaar heeft ze op atletiek en ballet gezeten. Voor beide sporten had ze een passie. Ruim anderhalf jaar geleden deed ze mee aan haar eerste paaldans les aan de PDFA. Ze was gelijk verkocht. In paaldansen vond ze de datgene, wat haar zo aansprak. De flexibiliteit in combinatie met kracht. De harmonie tussen sierlijkheid en power in de sport vindt ze adembenemend. Met paaldansen kan ze steeds nieuwe grenzen opzoeken van wat het lichaam allemaal aan kan. Trainen met anderen, van elkaar leren en elkaar motiveren is de sociale kant van de sport waar ze steeds nieuwe inspiraties uit opdoet.