Improviseren kun je leren

“Allemaal graag naar die kant van de zaal!” Als een docent dat roept , weet je waarschijnlijk al hoe laat het is. Of je moet het ineens achter de zojuist geleerde choreografie plakken of aan het einde van een techniekles nog even doen. We hebben het natuurlijk over improviseren, misschien wel de grootste angst van menig (beginnend) student. Zonde, want juist van freestylen kan je veel leren. Tijd dus om meer te halen uit je freestyle!

Het hoeft niet perfect

Veel mensen denken dat ze niet kunnen improviseren of zijn bang dan anderen naar ze kijken. Onzin! Iedereen kan freestylen en bedenk dat de meesten improviseren net zo lastig vinden als jij. Begin klein en langzaam, controleer je bewegingen en luister goed naar de muziek. Wees creatief! 

Vind je eigen stijl

Na een paar lessen freestylen is de grootste angst eraf en ga je je eigen dansstijl ontdekken. Welke bewegingen vind je fijn? En op wat voor muziek kan jij echt niet stil blijven staan? Elke docent gebruikt andere muziek, probeer er maar eens op te dansen in je eigen stijl. Hoe meer je probeert, hoe beter!

Geniet ervan

Je krijgt de kans om je even helemaal uit te leven in een omgeving waar dansen de normaalste zaak van de wereld is, gebruik dat moment. Je staat niet in de finale van ‘so you think you can dance’ en het is voorbij voor je er erg in hebt, dus geniet ervan. Dance like nobody is watching!