PDFA | Paaldansen in Amsterdam


De Grootste…

en meest moderne studio van Nederland

Kom paaldansen in de grootste en modernste paaldansstudio van Nederland! Bij Pole Dance Factory Amsterdam kan iedereen terecht die op zoek is naar een uitdagende en leuke manier om met zijn of haar lichaam bezig te zijn. Naast paaldansen kun je bij ons ook terecht voor aerial silks, aerial hoop en diverse andere dansstijlen.

2 Locaties

Paaldansen in Amsterdam Oost & Noord

Kies uit ons ruime lesaanbod met ruim 50 lessen per week, zoals paaldanslessen op verschillende niveau’s, stretchlessen, choreografielessen en lessen in aerial silks en hoop. Met jouw abonnement kun je zowel terecht bij onze locatie in Amsterdam-Oost als Amsterdam-Noord.

PAALDANS WALHALLA

16 palen van 4,5m hoog

Paaldansen is bij uitstek een sport waarbij je werkt aan je kracht, flexibiliteit, elegantie en uithoudingsvermogen. Het kent veel invloeden uit acrobatiek, turnen en diverse dansstijlen, van modern tot sexy. Onze beide studio’s beschikken over 16 messing palen (extra grip) en ze zijn allemaal ruim 4 meter hoog. Je hebt dus in principe altijd je eigen paal tijdens de les en hierdoor leer je dus nog sneller!

Onze visie

Plezier staat voorop

Pole Dance Factory Amsterdam is de grootste paaldansstudio in Nederland en richt zich op volwassenen en kinderen die paaldansen als sport en/of als kunstvorm willen beoefenen. Je kunt bij ons terecht op zowel professioneel als recreatief niveau. Pole Dance Factory Amsterdam staat voor professionaliteit en kwaliteit van de docenten. Door de combinatie van professionele docenten en zeer goede faciliteiten bieden wij onze leden de mogelijkheid om zich breed te ontwikkelen in het paaldansen en andere aerial disciplines zoals silks en hoop. Leer paaldansen in ontspannen atmosfeer waar plezier voorop staat.

FAQ

Bekijk de FAQ
Lees onze FAQ

Locatie huren?

Neem contact op

Een impressie

PDFA-Oost

  • Text
  • Example
  • Example
  • Example
PDFA-Noord

  • Text
  • Example
  • Example
  • Example

Docenten

Anastasiia Iamshchikova

Anastasiia is een Russian Exotic paaldanseres uit Moskou en voorziet PDFA van een goede dosis Russische stijl met haar lessen Russian Exotic en Exotic Floorwork.

Anastasiia Iamshchikova

Anastasiia is een Exotic paaldanseres geboren en getogen in Moskou, Russia. Als jong meisje deed ze aan Ballet en dit zie je terug in haar dans en sierlijke bewegingen. In 2008 begon ze haar professionele carrière als Exotic (paal)danseres. Ze heeft lesgegeven bij verschillende dansgezelschappen in Rusland in onder meer paaldansen, gogo dance en striptease. Sinds ze in Amsterdam woont, versterkt ze het PDFA-team met haar Russische invloeden. In haar lessen Russian Exotic en Exotic Floorwork leer je de specifieke Russian Exotic stijl. Anastasia is een goede docente, die haar liefde voor paaldansen graag deelt met haar studenten.

Anouk Blom

Anouk is een powerchick en helpt iedereen in de Iron X te komen met haar lessen Power Pole.

Anouk Blom

Anouk zag het paaldanslicht in maart 2011 en is sindsdien verslaafd aan de sport. Dansen deed ze al haar hele leven, van stijldansen tot streetdance, maar dit was toch wel even wat anders. Vooral moves waar veel kracht bij komt kijken, zijn haar ding. Ze doet dan ook met gemak een Human Flag, Shouldermount, Deadlift en Phoenix die ze je allemaal met veel enthousiasme uitlegt in haar Power Pole lessen. Daarnaast geeft ze Beginners 1, Beginners 2 en Intermediate en vindt ze het zien van vooruitgang bij haar studenten het allerleukst. Ook een hobby: de leukste jaren ‘80 en ‘90 muziek uitzoeken voor tijdens haar lessen.

Ilse Winter

Ilse heeft een natuurlijke lenigheid en focust graag op techniek. Dit vind je dan ook terug in haar lessen Get Flexy en Beginners 2.

Ilse Winter

Ilse begon als klein meisje met klassiek ballet en vervolgens jazz ballet, streetdance, turnen en stijldansen. Paaldansen trok begin 2012 haar aandacht omdat ze het acrobatische met dansen wilde combineren. Door haar technische stijldansachtergrond en natuurlijke lenigheid pikte ze het snel op. Daarnaast heeft ze een liefde voor Exotic en Sexy Pole ontwikkelt en is ze gek op handstanden en flexitricks. Ze geeft Beginners 2 en Get Flexy. Het mooiste aan lesgeven vindt ze het zien groeien van het zelfvertrouwen van haar studenten. Ze houdt ervan dat mensen zichzelf blijven verbazen met wat hun lichaam kan bereiken. Zelf staat ze ook nog elke dag versteld van zichzelf.

Juul de Metz

Juul is paalkunstenares in hart en nieren. Ze verzint de meest creatieve combo’s en choreo’s voor haar Sexy Pole en technieklessen.

Juul de Metz

Juul deed sinds haar vijftiende verschillende vechtsporten als Taekwondo, Capoeira, Kickboksen en Mixed Material Arts. Dankzij de vechtsporten ontwikkelde ze haar kracht en techniek, maar ze miste muziek en sierlijkheid. Tijdens haar stage in Groot- Brittannië nam een aantal proeflessen paaldansen. Al snel nam ze vaste lessen en terug in Nederland ging ze door met paaldansen. Nu is paaldansen niet meer weg te denken uit haar leven en is ze naast docent ook een rasechte performer. Haar creativiteit en doorzettingsvermogen zijn haar grootste troef en die zie je terug in al haar lessen. Ze geeft Beginners 1, Beginners 2, Intermediate, Advanced en Sexy Pole.

Miguel Matias

Miguel is de aerial docent bij PDFA en staat bekend om zijn dynamische en enthousiasmerende manier van lesgeven.

Miguel Matias

Miguel staat al van kinds af aan op het podium. In 2006 slaagt hij voor een professionele acteurscursus In Portugal. In 2016 behaalt hij ook zij BA in performance arts. Tegelijkertijd, in 2010, ontdekt hij dans en acrobatiek en hij ontwikkelt zich snel in aerial acrobatics, moderne dans, jazz en burlesque. Zijn carrière als docent begint met het openen van een eigen school in show en perfomance arts in Lissabon. Sinds 2016 woont hij in Amsterdam voor zijn recentste interesse in genderbending. In zijn lessen vind je alle invloeden terug van zijn kleurrijke verleden.

Maria Kuchowicz

Maria is een moderne danser in hart en nieren. Haar danstechnieken combineert ze creatief met de paal in haar Pol’ography lessen.

Maria Kuchowicz

Maria, Pools van origine, danst al sinds haar vijfde jaar en is een moderne danseres in hart en nieren. In Polen volgde ze negen jaar lang een professionele opleiding bij de Nationale Ballet Academy. Ze vervolgde haar opleiding aan de Brucker Private University in Linz, Oostenrijk. In 2014 kwam ze in aanraking met paaldansen. Ze zag een optreden van Tatjana van Onna en was meteen gegrepen. Ze volgde lessen en na een jaar trainen begon ze met het combineren van haar eigen moderne dansstijl en paaldanstechnieken. Dit levert een unieke en moderne paaldansstijl op die je terugvindt in haar Pol’ography lessen.

Moa Holgersson

Moa heeft een relaxte paaldansstijl die ze aangeleerd kreeg in haar thuisland Zweden. Probeer het uit in haar Beginners 2 les.

Moa Holgersson

Moa begon met paaldansen in 2009 bij North Pole Studio in Stockholm waar ze ook vandaan komt. Ze was direct gefascineerd door de lichamelijke uitdaging die paaldansen haar biedt. Door de jaren heen bleef ze nieuwe aspecten van het paaldansen ontdekken. Daarnaast deed ze met haar dans gezelschap Intellego Pole Company diverse keren mee met Pole Art en de Zweedse Nationale Kampioenschappen. In 2010 begon ze met lesgeven in Zweden en momenteel geeft ze Beginners 2 bij Pole Dance Factory Amsterdam. De grootste voldoening haalt ze uit het zien van hoe hard werken, techniek en afwerking kan leiden tot complete verandering van je lichaam en geest.

Sharon Gieske

Sharon is een docente van het eerste uur en heeft een toegankelijke en leuke paaldanstijl. Probeer het uit in haar technieklessen of Sexy Pole.

Sharon Gieske

Sharon heeft in het verleden veel sporten uitgeprobeerd zoals dans, balsporten en vechtsporten, maar weinig sporten wisten haar aandacht vast te houden. Uit nieuwsgierigheid deed ze in 2013 een cursus paaldansen en toen was wel duidelijk dan paaldansen een blijvertje was. Ze is gek op de eindeloze uitdaging die paaldansen kan geven. Of het nu het leren van nieuwe tricks is of het ontwikkelen van je eigen stijl, je bent nooit uitgeleerd. Sinds februari 2014 geeft Sharon les bij de Pole Dance Factory Amsterdam. Ze geeft Beginners 1, Beginners 2, Sexy Pole en Spinny Pole. Paaldansen is niet zomaar een sport voor haar, maar een onderdeel van haar leven.

Tatjana van Onna

Tatjana is de oprichtster van PDFA en één van de beste paaldansers van Nederland. Ze geeft dan ook dan de advanced lessen qua techniek, sexy pole en get flexy.

Tatjana van Onna

Tatjana begon haar paaldansavontuur in 2011. Met haar achtergrond in turnen en fitness ontwikkelde ze zich snel tot één van de beste paaldansers van Nederland. Ze deed mee aan veel wedstrijden, trad veel op en ging naar het buitenland om lessen te volgen. In 2012 begon ze met lesgeven en in 2013 ontstond het idee om een eigen studio te openen. In september van hetzelfde jaar werd de Pole Dance Factory Amsterdam geboren. In maart 2017 volgde de tweede studio. Naast dat ze eigenaresse is, houdt ze van lesgeven en hoopt ze haar passie voor paaldansen over te brengen in haar lessen Spinny Pole, Sexy Pole, Advanced en Get Flexy.

Valentina Zaytseva

Valentina is een fanatiekeling bij wie de woorden ‘kan niet’ niet bestaan. Ze gaat dan ook tot het uiterste in haar techniek en get flexy lessen.

Valentina Zaytseva

Valentina hield altijd al van sport. Tien jaar lang deed ze aan atletiek en ballet, wat ze allebei leuk vond om te doen. In 2015 volgde ze haar eerste paaldansles en het bleek de ideale combinatie van de sporten die ze altijd al deed. De combinatie van flexibiliteit, kracht, souplesse en uithoudingsvermogen spreekt haar erg aan. Ze blijft continue zoeken naar de grenzen van haar lijf en is steeds weer verbaasd over wat haar lijf allemaal kan. In haar lessen Beginners 1, Beginners 2 en Get Flexy helpt ze studenten ook deze grenzen op te zoeken.

Feliz Eykenkloof

Feliz is het stille water van PDFA, maar beheerst ingewikkelde technieken tot in de puntjes. Ervaar het zelf in haar Beginners 1 en Intermediate.

Feliz Eykenkloof

Als jong meisje vond Feliz niets leuker dan acrobatische kunstjes doen. Op haar achtste begon ze daarom met turnen waar ze vier jaar later weer mee stopte. Pas na de middelbare school begon ze weer met sporten, maar atletiek, badminton, zwemmen en fitness hadden geen van allen waar ze naar op zoek was. In 2013 was het klaar met zoeken: ze deed een proefles paaldansen en ze was meteen verkocht. Sindsdien is ze nooit meer gestopt met paaldansen, sterker nog, het is zelfs een ware obsessie geworden. In haar lessen Beginners 1 en Intermediate probeert ze iedereen net zo obsessief te krijgen als zijzelf.

Maddy Landi

Maddy is de enige man te midden van alle vrouwelijke energie. Leert je krachtige technieken voor Handbalancing en Partner Acrobatics.

Maddy Landi

Maddy is geboren in het zonnige Miami, Florida en begon met dansen toen hij drie jaar was. Hij beoefende meerdere dansstijlen zoals klassiek ballet, jazz, latin en hip-hop. Op zijn zestiende startte hij met het beoefenen van yoga en is hier nooit meer mee gestopt. Ook verdiepte hij zich in gymnastiek en partner acrobatiek en werd twee Wereldkampioen Cheerleading. Met de ervaring die hij meebrengt uit al zijn jaren als danser, acrobaat en yogi probeert Maddy zichzelf uit te dagen om zoveel mogelijk bewegingsstijlen te ontdekken. Al deze invloeden en stijlen vind je terug in zijn lessen. Hij geeft Handbalancing & Partner Acrobatics en Strength & Flex.

Nicole Cole

Nicole is Twerk Queen in hart en nieren. Dat Twerk een zware workout is, ontdek je in haar verslavende Twerklessen.

Nicole Cole

Nicole komt oorspronkelijk uit Polen en danst al sinds haar vijfde. Ze begon met turnen maar al snel ontdekte ze andere dansstijlen als cheerleading, modern jazz, showdance, gogo dancing, salsa, twerk en dancehall. Zolang het vrouwelijk en sexy is, kan Nicole er wat mee. Ze staat dan ook bekend om haar vrouwelijke en sensuele dansstijl die een mix is van alles wat ze ooit geleerd heeft. Haar ware liefde is Dancehall gecombineerd met Twerk, de twee stijlen die ze je ook met liefde bijbrengt in haar Twerklessen. Ze is een waar podiumbeest en treedt veel op in clubs en op feesten in binnen en buitenland.

Floortje

Floortje is PDFA’s docent Kids Pole. Elke zaterdag geeft ze jongens en meisjes les met een berg enthousiasme en geduld.

Floortje

Floortje werd door haar tweelingzus meegesleept naar een proefles paaldansen. Ze deed al veel aan sport en verwachte er niet veel van, maar na de proefles was ze direct verslaafd. Daarnaast houdt ze van de creativiteit die ze in de sport kwijt kan. Ze heeft al aan diverse wedstrijden meegedaan en houdt ervan om een artistieke act neer te zetten. Ook is ze bloedfanatiek, niet alleen in paaldansen, maar in alles wat ze onderneemt. Naast haar fulltime baan als accountmanager bij een ICT-bureau, is ze gecertificeerd PADI duikinstructeur en geeft ze Kids Pole. Floortje brengt haar enthousiasme voor het paaldansen graag over op anderen.

PDFA

Pole Dance Factory Amsterdam

PDFA

More to come